Jdi na obsah Jdi na menu
 


tábor 2015 Plichtice - Hnačov

   Plichtice 2015

 

Letní tábor v roce 2015 se konal u obce Plichtice mezi středními a jížnímy Čechy u rybníka Hnačov pod vedením hlavního vedoucího Tomáše.

Ubytování jako každoročně ve dvoulůžkových stanech s podsadou. Na stravování pětkrát denně a nepřetržitý pitný režim netřeba upozorňovat. Krásná a prostorná jídelna byla středem celého dění.

na táborové základně se nacházelo mimo jiné volejbalové a fotbalové hřiště a také basketbalový koš. V okolí základny se nacházely jak jinak nežli louky a lesy vhodné k hrám i procházkám.

Celotáborová hra s názvem "Námořnická Odysea" se děti změnily v plavčíky a vedoucí v kapitány. Společně pluli po mapě a navštěvovali tajemné ostrovy jeden za druhým. Během scének se děti setkali s Kyklopy, Sirénami a jinými postavami, které jsme si pro děti připravili. 

Děti soutěžily nejen v celotáborové hře, ale také jako jednotlivci. V těchto soutěžích mohly po splnění nelehkých úkolů postupovat výše v námořnických hodnostech a vypracovat se až na kapitána. Děti se učily vázat uzle, pozorovat dalekohledem, určovat souhvězdí a kurz.
Děti pokud neplnily celetáborovou hru, chodily na výlety do okolního lesa, hrály přehazovanou, vybíjenou, nebo se vydávaly na procházky do okolí tábora.
Vyrazili jsme také na několik výletů a to i pěšky. Zejména na nedalekou zříceninu. Dále do Klatov, do katakomb a navštívili jsme také letní kino, kde nám shlédli film Antman. Samozřejmostí je přespání mimo tábor a noční stezka odvahy.
Z důvodu teplého počasí jsme několikrát navštívili místní koupaliště, kde se dostatečně ochladily a vyřádily.
na táboře nás navštívili vojáci z aktivních záloh ČR, kteří nám předvedli zajímavou přednášku o krizovém chování, nebezpečných látkách a o zbraních. Poté si děti mohli vyzkoušet několik netradičních disciplín – protichemický oblek, plynovou masku a v neposlední řadě střelbu ze zbraně. Vrcholem dne bylo upálení Máchala plamenometem.
Večery nejraději děti trávili na diskotéce nebo u táboráku s kytarou při písničkách. Některé večery jsme však také věnovali naším oblíbeným soutěžím. Tedy Miss a Missákovi, Kdo má talent a oblíbené soutěži Chcete být milionářem.
Poslední den jsme si u slavnostního táboráku zazpívali písničky a druhý den ráno jsme se vydali směrem domů, s vyhranými cenami a vzpomínkami.  
 
 

 


Poslední fotografie


Kontakt

Robin Pavlíček hl. vedoucí tábora

Most

775109735

paromo@seznam.cz



Statistiky

Online: 1
Celkem: 87379
Měsíc: 1375
Den: 36